Golvslipning

Ett snabbt och mindre kostsamt sätt att förnya ett golv kan vara en golvslipning. Då försvinner repor, jack och färgförändringar. Det kan vara ett mindre kostsamt alternativ till att byta hela golvet och få det att hålla några år till. Efter slipningen kan golvet lackas, vaxas, lutas, betsas och bli ljusare eller mörkare. Är golvet av bra kvalitet, kan det efter en golvslipning förefalla som nytt. 

Om du är behov av att hitta företag som utför tjänster inom golvslipning kan du söka här och få offerter, så du kan se vad det kostar och vad som ingår. En bra början kan vara att mäta golvet och se efter vilket material det är av.

Vare sig du är företagare eller privatperson och om det rör sig om ett litet eller stort golv, så hittar du dina offerter här. Prova en golvslipning och se om det verkligen behövs ett nytt golv eller om det gamla håller några år till.

När behövs en golvslipning?

Golvslipning är ett populärt sätt att behandla trägolv som slitits med åren, för att de ska återfå sin lyster och glans från fornstora dagar. Ofta kommer man runt problemet genom att lägga ett parkettgolv eller laminatgolv över det slitna trägolvet, men det kräver både mer resurser och tid. 

En golvslipning är ofta en snyggare och billigare lösning på problemet!

Vilka typer av golv kan slipas och vad kostar det?

Vanliga typer av golv som kan slipas är furugolv, plankgolv och parkettgolv och priserna sätts i regel per kvadratmeter. Om golvet ska behandlas med någon ytbehandling, såsom lack eller vax kostar även det extra, och olika typer av ytbehandlingar är olika kostsamma. Du har rätt till ROT-avdrag på golvslipning, vilket sänker priset på arbetskostnaden.

För att du ska få en uppfattning vad som är en rimlig prisbild och för att du ska få möjlighet att i samråd med proffs komma fram till vilken som är den bästa ytbehandlingen (om någon) för just ditt golv, så finns vår offertförfrågningstjänst.

Fyll i kontaktformuläret redan idag och ta det första steget mot att återuppliva ditt slitna trägolv!

Våra senaste förfrågningar

 • Anders bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv
  Våtrumsmatta och våtrumstapet felfri finns inlagd i vårt fritidshus. Lutning till golvbrunn är ej tillfredställande (Måste torka golvet efter dusch) Förfrågan: Nytt golv med korrekt lutning mot brunn (matta eller klinkers) samt evt. golvvärme.Pris med resp utan golvvärmeStorlek: ca 2 x 2.5 meter
 • Samuel bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv
  Golvslipning och lackering av två trägolv bestående av träplankor. Vardagsrum och kök. Ca 50 kvm totalt.
 • Rebecca bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv
  Hej!
  Jag undrar vad det skulle kosta samt lite tidsaspekt för följande:
  Borttagning av gammalt golv i kök (plastmatta) samt trägolv (tror det delvis är laminat) i en hall, vardagsrum samt sovrum på ca 55 kvm för hela ytan.
  Eventuellt så finns det ett gammalt brädgolv under och...
 • Ban bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv
  lägga matta på trappan
 • Jenny bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv
  Klä in ett badrum 10 kvm cirka med plastmatta
 • Gunnel bad om offert för Bygg & hantverkare - Badrumsrenovering
  Jag vill ha en matta inlagd i badrum,
 • Anne-Marie bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv
  Önskar offert för att lägga in golv i ett kök och en hall. Köket ska renoveras och golv- läggningen vara klar först.
 • Vincent bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv
  Jag vill ha någon som monterar golvet för vardagsrummet som 16 bitar golv.

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.