Golvslipning

Ett snabbt och mindre kostsamt sätt att förnya ett golv kan vara en golvslipning. Då försvinner repor, jack och färgförändringar. Det kan vara ett mindre kostsamt alternativ till att byta hela golvet och få det att hålla några år till. Efter slipningen kan golvet lackas, vaxas, lutas, betsas och bli ljusare eller mörkare. Är golvet av bra kvalitet, kan det efter en golvslipning förefalla som nytt. 

Om du är behov av att hitta företag som utför tjänster inom golvslipning kan du söka här och få offerter, så du kan se vad det kostar och vad som ingår. En bra början kan vara att mäta golvet och se efter vilket material det är av.

Vare sig du är företagare eller privatperson och om det rör sig om ett litet eller stort golv, så hittar du dina offerter här. Prova en golvslipning och se om det verkligen behövs ett nytt golv eller om det gamla håller några år till.

När behövs en golvslipning?

Golvslipning är ett populärt sätt att behandla trägolv som slitits med åren, för att de ska återfå sin lyster och glans från fornstora dagar. Ofta kommer man runt problemet genom att lägga ett parkettgolv eller laminatgolv över det slitna trägolvet, men det kräver både mer resurser och tid. 

En golvslipning är ofta en snyggare och billigare lösning på problemet!

Vilka typer av golv kan slipas och vad kostar det?

Vanliga typer av golv som kan slipas är furugolv, plankgolv och parkettgolv och priserna sätts i regel per kvadratmeter. Om golvet ska behandlas med någon ytbehandling, såsom lack eller vax kostar även det extra, och olika typer av ytbehandlingar är olika kostsamma. Du har rätt till ROT-avdrag på golvslipning, vilket sänker priset på arbetskostnaden.

För att du ska få en uppfattning vad som är en rimlig prisbild och för att du ska få möjlighet att i samråd med proffs komma fram till vilken som är den bästa ytbehandlingen (om någon) för just ditt golv, så finns vår offertförfrågningstjänst.

Fyll i kontaktformuläret redan idag och ta det första steget mot att återuppliva ditt slitna trägolv!

Våra senaste förfrågningar

 • Yakob bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv
  Önskar byta golvet i hela min lägenhet, 76 kvm bostadsrätt. Det är en 3:a. Vill ha prisbild för arbete inklusive material: golv, golvsockel, ca 4 golvsocklar mm.
  Oklart vad det är för golv i dagsläget men vet att det är trä eller träliknande golv. Önskar...
 • Ulf bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv
  Golvslipning, Storarum + liten hall, sammanlagt ca 40 kvm. Golven sitter ihop utan tröskel emellan. Storarummet är helt rektangulärt ca 35kvm och hallen i liten vinkel, ca 5 kvm. Glvet har vissa missfärgningar och repor
 • Ann-Christin bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv
  Jag har en liten hall, ca 120x110cm där det ligger klinkers och en icke fungerande elvärme. Är intresserad av vad det skulle kosta att byta till en bra matta med fungerande elslinga under.
 • Madeleine bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv
  Hjälp med att lägga en vinylmatta uppe i hallen där det saknas matta. Ca 20-25 kvm. Kan vara mindre eller mer.
 • Maria bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv
  Lagning av spricka i fog i badrumsmatta i duch samt vid genomföring av rör sammanlagt ca 4 ställen
 • Tanja bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv
  Hej,

  Jag skulle vilja ha hjälp med att lägga ny badrumsmatta (gärna över den gamla) i mitt badrum 3*1,54. Finns enkom handfat och badkar i badrummet. Idag blå matta men skulle vilja ha svart vit rutigt
 • karin bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv
  Lägga nytt golv (antingen trä eller laminat) tacksam för offert på båda (om möjligt), isolera golv underifrån (sommarstuga på plintgrund), förbereda golv för installation av ny braskamin (om samma firma kan ta bort den gamla samt installera ny - separat pris på detta).
 • Susanne bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv
  Slipning av furugolv, Lackas / betsas med ljust pigment för att golvet skall bli vitt.
  Ca 8 kvadratmeter
  Samt lägga i / reparera två hål

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.