Få offert från företag som kan hjälpa dig

Beskriv behovet

Beskriv vad du vill ha hjälp med

Gratis offerter

Ta emot och jämför
upp till 5 offerter

Välj företag

Välj det företag du vill anlita

Pris för golvläggare

Priset för att anlita en golvläggare beror på hur stor yta du ska lägga om, vilket typ av golv du vill lägga och om du själv står för material eller om du vill att hantverkaren ska inhandla detta åt dig.

Dock så behöver inte kostnaden bli så väldigt stor eftersom ett golv ofta kan gå ganska snabbt att lägga. Det bästa sättet för att ta reda på hur mycket just din golvläggning kommer kosta är att använda vårt formulär och beskriva dina behov så utförligt som möjligt. På detta sätt kommer du få prisförslag från upp till fem olika hantverkare och det blir lätt för dig att kontakta respektive hantverkare för att diskutera upplägget och sedan välja den golvläggare som känns bäst för dig.

Olika typer av golv och kostnader

Det är vanligt att anlita golvläggare för att få någon typ av trägolv på plats. Få saker slår känslan av nylagd parkett under fötterna. Men för alla rum och alla plånböcker är parkett inte det bästa alternativet, och då finns det alternativ som vinyl- laminat- och linoleumgolv eller den något billigare klickparketten.

Det finns dock billigare och dyrare märken och varianter av alla material, så även om parkett och kakelgolv kan vara bland de dyraste (upp till 500 kronor per kvadratmeter), så kan finns det även alternativ som kostar betydligt mindre.

Att välja material och märke bidrar mycket till den slutgiltiga kostnaden på golvläggningsarbetet och därför är det alltid en bra idé att lägga ner en del tid på att diskutera med golvläggaren vilken sorts golv som är det mest prisvärda för dig.

Tänk på extra kostnader

När du använder vår tjänst för att ta in offerter från olika golvläggare, är en av fördelarna att du genom kostnadsförslaget får en bra bild över vad olika delar av golvläggningsarbetet kostar. Det är ju faktiskt inte bara arbetskostnaden som du betalar för, utan även materialinköp (som antingen du eller golvläggaren gör) samt eventuella extrakostnader. Kanske behöver nya lister läggas i samband med arbetet, eller kanske ska golvet behandlas med mer eller mindre kostsamma ytbehandlingsprodukter?

Se kostnadsförslaget som en fingervisning och diskutera sedan med golvläggaren om det finns val att göra som kan sänka kostnaden, eller om det finns något som du inte tänkt på som kanske kostar extra men också ger mycket mervärde.

Tänk också på att du alltid har rätt till ROT-avdrag på golvläggningsarbete, vilket sänker din faktiska kostnad på själva arbetet. Vi råder dig att kolla upp så att golvläggaren har inkluderat ROT-avdraget i sitt prisförslag samt att alla priser är inklusive moms.

Våra senaste förfrågningar

Ingela bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv

Vill ha nytt golv i vardagsrummet och köket. Ca 25kvm. Parkett.

Lena bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv

Läggning av våtrumsmatta på ca 5 kvm

Elisabet bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv

Vill ha ett golv laminat. Från kök till hal.
10 kvm.

Anne-Sofie bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv

Jag vill få mina trägolv i sommarstugan slipade. Huset är från 1940-talet och tror att golvet är gran med lack eller fernissa. Vill också ha någon ny ljusare ytbehandling av golven men osäker på vilken som blir bäst/mest lättskött av tex hårdvaxolja, lutbehandling eller vitpegmenterat…

Soleda bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv

Bag har fått en vattenskada efter kyl och frys i köket. Nu behöver jag återställa golvet. Riva bort det gamla samt bortforsling golv. Vidare behövs det läggas nytt golv, lister socklar mm. Golvet är ungefär 20kvm.

Ida bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv

Två torkrum samt ett mangelrum i vår brf är i behov av nytt golv.
I stora torkrummet- Yta: 3,50m X 5,07m samt i det lilla torkrummet-Yta: 3,67m X 2,14m:
Plastmatta på betongplatta utan underliggande isolering behöver tas bort och ersättas med nytt golv. Plastmattor rivs ut…

Lena bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv

Golvläggning ekparkett i vardagsrum inkl socklar. Rummet är 22 kvm. Eventuellt läggs parkett på befintligt parkettgolv. Annars kan vi själva riva ut det. Bor i Västerås.

Frida bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv

Sovrum och klädkammare 16+5 kvm som ska läggas heltäckningsmatta i.
Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?
Anmäl ditt intresse här.