Få offert från företag som kan hjälpa dig

Beskriv behovet

Beskriv vad du vill ha hjälp med

Gratis offerter

Ta emot och jämför
upp till 5 offerter

Välj företag

Välj det företag du vill anlita

Pris för golvläggare

Priset för att anlita en golvläggare beror på hur stor yta du ska lägga om, vilket typ av golv du vill lägga och om du själv står för material eller om du vill att hantverkaren ska inhandla detta åt dig.

Dock så behöver inte kostnaden bli så väldigt stor eftersom ett golv ofta kan gå ganska snabbt att lägga. Det bästa sättet för att ta reda på hur mycket just din golvläggning kommer kosta är att använda vårt formulär och beskriva dina behov så utförligt som möjligt. På detta sätt kommer du få prisförslag från upp till fem olika hantverkare och det blir lätt för dig att kontakta respektive hantverkare för att diskutera upplägget och sedan välja den golvläggare som känns bäst för dig.

Olika typer av golv och kostnader

Det är vanligt att anlita golvläggare för att få någon typ av trägolv på plats. Få saker slår känslan av nylagd parkett under fötterna. Men för alla rum och alla plånböcker är parkett inte det bästa alternativet, och då finns det alternativ som vinyl- laminat- och linoleumgolv eller den något billigare klickparketten.

Det finns dock billigare och dyrare märken och varianter av alla material, så även om parkett och kakelgolv kan vara bland de dyraste (upp till 500 kronor per kvadratmeter), så kan finns det även alternativ som kostar betydligt mindre.

Att välja material och märke bidrar mycket till den slutgiltiga kostnaden på golvläggningsarbetet och därför är det alltid en bra idé att lägga ner en del tid på att diskutera med golvläggaren vilken sorts golv som är det mest prisvärda för dig.

Tänk på extra kostnader

När du använder vår tjänst för att ta in offerter från olika golvläggare, är en av fördelarna att du genom kostnadsförslaget får en bra bild över vad olika delar av golvläggningsarbetet kostar. Det är ju faktiskt inte bara arbetskostnaden som du betalar för, utan även materialinköp (som antingen du eller golvläggaren gör) samt eventuella extrakostnader. Kanske behöver nya lister läggas i samband med arbetet, eller kanske ska golvet behandlas med mer eller mindre kostsamma ytbehandlingsprodukter?

Se kostnadsförslaget som en fingervisning och diskutera sedan med golvläggaren om det finns val att göra som kan sänka kostnaden, eller om det finns något som du inte tänkt på som kanske kostar extra men också ger mycket mervärde.

Tänk också på att du alltid har rätt till ROT-avdrag på golvläggningsarbete, vilket sänker din faktiska kostnad på själva arbetet. Vi råder dig att kolla upp så att golvläggaren har inkluderat ROT-avdraget i sitt prisförslag samt att alla priser är inklusive moms.

Våra senaste förfrågningar

Camilla bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv

Vi renoverar vårt nya kontor och behöver hjälp med följande;

Lägga heltäckningsmatta på befintlig plastmatta i två konferensrum total yta ca 30 kvadrat

Laga befintlig plastmatta efter att vi rivit två väggar uppskattning 5 kvadrat

Ta bort parkett på 20 kvadratmeter och lägga plastmatta istället

Jeanette bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv

Hej! Behöver lägga en heltäckningsmatta på 18 kvadrat.

David bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv

Golvläggning av 11,5 kvm parkettgolv. Önskar offert på jobb inklusive rivning och montering av nya socklar. Nästan fyrkantigt rum utan konstiga vinklar och vrår. Återkom via mejl.

kari bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv

våtrums golvet och tapett

Reza bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv

Hej,

Jag vill ha offert på att lägga ett fiskbensparkett med klick. Med Bjelins nya förbättrade klick-system går det både fortare och enklare än någonsin att klicka ihop en fiskbensparkett. Med Bjelins fiskbensparkett minimerar du behovet av att limma, spika, slipa eller lacka.

Maria bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv

Vi vill ta upp gammalt trägolv samt undergolv och därefter lägga om isolering (sågspån), lägga tillbaka undergolv och lägga nytt golv. Antingen ekbrädor eller fiskben ek.

Lillan bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv

Ca 40 kvm läggning av golv - vi kan köpa material själva men vill gärna veta vad det kostar ifall ni gör det då transporten kanske blir enklare!

1 liten toalett
1 hall
1 sovrum
+ några "mellanytor" som jag inte vet hur jag ska benämna,

Stellan bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv

Lägga 30 kvm ekgolv med underarbeten i en 100 år gammal fastighet som har kryp grund torpargrund
Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?
Anmäl ditt intresse här.