Hitta mattläggare

Söker du en mattläggare som kan byta eller lägga ny matta i badrummet, i våtutrymmet eller lägga in en ny heltäckningsmatta på kontoret? Heltäckningsmattor har blivit populära igen och fler vill ha ett mjukt underlag att gå på. 

Du kan här på ett smidigt och helt kostnadsfritt sätt hitta en mattläggare och få in ett antal offerter. Med utgångspunkt i offerterna kan du se och bedöma tiden och kostnaden för arbetet. 

Att anlita en specialist gör att jobbet blir klart inom skälig tid och du slipper själv krångla med att få mattan på rätt plats. Det är relativt svårt att lägga en matta och det kan vara svårt att själv bedöma vilken matta som passar in och håller för de påfrestningar som finns. Anlita ett proffs och få din nya matta på plats på nolltid och upplev den fantastiska känslan av ett jämt och rakt resultat.

Hur går det till att lägga heltäckningsmatta?

När du anlitar en mattläggare så ser du inte bara till att arbetet blir korrekt utfört, utan du får också möjlighet att i samråd med ett proffs komma fram till vilken matta som passar rummet och dina behov bäst, samt hur den ska läggas.

Vanligtvis tas golvlister bort när en heltäckningsmatta läggs i ett rum (placeras åter efter att mattläggningen är klar) och sedan rengörs golvet. Normalt fästs en heltäckningsmatta med lim i undergolvet, men det kan också bero på storlek och vilken typ av golv.

Arbetet med att placera själva heltäckningsmattan kan vara lite krångligt, då den ska rullas ut mot rummets kanter, som beklätts med tejp och sist men inte minst ska mattan skäras till så att den ligger perfekt.

Att uföra en mattläggning av den här typen själv går bra med vissa förkunskaper och rätt verktyg, men om du är osäker är det en bra idé att investera i att anlita en golvläggare. Främst när det gäller större heltäckningsmattor så rekommenderas att arbetet utförs av proffs, så att det blir korrekt och snyggt utfört. 

Hitta mattläggare genom kontaktformuläret

Det enklaste sättet att jämföra priser och projektförslag är att använda vår offerförfrågningstjänst här på sidan.

Fyll bara i kontaktformuläret och beskriv vad du behöver hjälp med, hur stort rummet är och andra detaljer om mattläggningsarbetet som kan vara bra för mattläggarna att få reda på. Sedan får du ta del av upp till fem offerter, där du väljer den som du tycker passar bäst.

Våra senaste förfrågningar

 • Marie bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv
  Läggning av vinylgolv klick i 4 rum totalt ca 45 kvadratmeter.
 • Sigrid bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv
  Hej!
  Jag skulle behöva foga om klinkergolv i ett kök och en hall. Klinkergolvet är 20 år och är i terracotta från Höganäs. Gör ni sådana jobb. Vad kostar det per kvm?
  Mvh
  Sigrid Walve
 • Tanja bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv
  Hej,

  Jag skulle vilja ha hjälp med att lägga ny badrumsmatta (gärna över den gamla) i mitt badrum 3*1,54. Finns enkom handfat och badkar i badrummet. Idag blå matta men skulle vilja ha svart vit rutigt
 • peter bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv
  fyra heltäckningsmattor skall tas bort och sedan spackla på masonitgolv, ca 80 m totalt varav 20 kvadrat måste man hyvla gammal matta som fastnat i golvet. Sedan vill vi ha plastmatta till dessa fyra rum 80 kvadrat total yta. ( Billig plastmatta )
 • Johanna bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv
  Jag vill ha hjälp med att lägga matta i källaren i några rum. Kanske totalt 50-60 kvm. Det är vanligt ”betong” golv idag men vill skapa trivsam miljö i källaren
 • Anders bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv
  Lägga en plastmatta på en liten toalett, ca 3-4kvm.
  Underlaget är klart för mattläggning.
 • Anna-Clara bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv
  * Slipning och behandling av ekparkett ca 20 kvadrat
  * Alt a) Riva upp plastmattor med furugolv under som önskas behandlas, ca 60 kvadrat.
  * Alt b) Riva upp plastmattor med furugolv på hälften av de 60 kvadraten och lägga klinker på hälften (hall och...
 • Anette bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv
  Vinylgolv som skall läggas på befintligt golv. 9 år gammalt fanérgolv . Då bar lägenheten ny. En liten list skall sättas intill nuvarande lister. Detta skall också ingå i arbetet. Det gäller 67 kvm. Det är i hela lägenheten öppen planlösning med två sovrum.

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.