Få offert från företag som kan hjälpa dig

Beskriv behovet

Beskriv vad du vill ha hjälp med

Gratis offerter

Ta emot och jämför
upp till 5 offerter

Välj företag

Välj det företag du vill anlita

Hitta mattläggare

Söker du en mattläggare som kan byta eller lägga ny matta i badrummet, i våtutrymmet eller lägga in en ny heltäckningsmatta på kontoret? Heltäckningsmattor har blivit populära igen och fler vill ha ett mjukt underlag att gå på. 

Du kan här på ett smidigt och helt kostnadsfritt sätt hitta en mattläggare och få in ett antal offerter. Med utgångspunkt i offerterna kan du se och bedöma tiden och kostnaden för arbetet. 

Att anlita en specialist gör att jobbet blir klart inom skälig tid och du slipper själv krångla med att få mattan på rätt plats. Det är relativt svårt att lägga en matta och det kan vara svårt att själv bedöma vilken matta som passar in och håller för de påfrestningar som finns. Anlita ett proffs och få din nya matta på plats på nolltid och upplev den fantastiska känslan av ett jämt och rakt resultat.

Hur går det till att lägga heltäckningsmatta?

När du anlitar en mattläggare så ser du inte bara till att arbetet blir korrekt utfört, utan du får också möjlighet att i samråd med ett proffs komma fram till vilken matta som passar rummet och dina behov bäst, samt hur den ska läggas.

Vanligtvis tas golvlister bort när en heltäckningsmatta läggs i ett rum (placeras åter efter att mattläggningen är klar) och sedan rengörs golvet. Normalt fästs en heltäckningsmatta med lim i undergolvet, men det kan också bero på storlek och vilken typ av golv.

Arbetet med att placera själva heltäckningsmattan kan vara lite krångligt, då den ska rullas ut mot rummets kanter, som beklätts med tejp och sist men inte minst ska mattan skäras till så att den ligger perfekt.

Att uföra en mattläggning av den här typen själv går bra med vissa förkunskaper och rätt verktyg, men om du är osäker är det en bra idé att investera i att anlita en golvläggare. Främst när det gäller större heltäckningsmattor så rekommenderas att arbetet utförs av proffs, så att det blir korrekt och snyggt utfört. 

Hitta mattläggare genom kontaktformuläret

Det enklaste sättet att jämföra priser och projektförslag är att använda vår offerförfrågningstjänst här på sidan.

Fyll bara i kontaktformuläret och beskriv vad du behöver hjälp med, hur stort rummet är och andra detaljer om mattläggningsarbetet som kan vara bra för mattläggarna att få reda på. Sedan får du ta del av upp till fem offerter, där du väljer den som du tycker passar bäst.

Våra senaste förfrågningar

Ulf bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv

Golvläggning av ett helt rektangulärt vardagsrum, ca 33kvm, och en liten hall , ca 3-4 kvm Golvytorna hänger ihop utan tröskel emellan.

Ida bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv

1,5m2 hallgolv ska läggas sten. Tacksam för offert!

Victoria bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv

Bryta upp golv i sovrum för att sedan få fuktskada åtgärdad av annat företag. Därefter hjälp med att lägga nytt golv. Dettaär ett försäkringsärende.

Ida bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv

Trapprenovering, gammal matta borttagen men kan behövas extra grundarbete.
Önskar lägga ny nålfiltsmatta.

Anders bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv

lägga klinkers i hallen med golvvärme

Andrea bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv

Vill ha hjälp med att lägga ett parkett klickgolv på 3kvm

Fatima bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv

Fatima Javed

Andreas bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv

Jag vill få ett nytt vinylklickgolv (Pergo - Tile Grey Scivaro Slate) pålagt i hallen på ett existerande stengolv med ungefärliga dimensionerna 1,5 kvadratmeter.

Länk till beskrivning av nya golvet: https://www.bygghemma.se/golv-och-vagg/golv/plastgolv/vinylgolv/vinylgolv-pergo-tile-grey-scivaro-slate/p-898257
Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?
Anmäl ditt intresse här.